2019. május 12., vasárnap

Ölelés

Amikor elfutottak már feletted az évek, egyre gyakrabban látogatod meg az orvosodat, aki különösebb kérdezések nélkül is felírhatja  a gyógyszereket, javasolhatja a vény nélkül is beváltható vitaminokat és étrend kiegészítőket. Ha nem vagy elég óvatos, hamar megtelik otthonodban egy fiók a pirulákkal. Ahogy múlik az idő, úgy sokasodik a kemikália. Megismered azokat, pakolgatod, rendszerezed és hozzászoksz az állandó fogyasztásukhoz. Mindehhez társul az ételek és italok válogatása az éppen meghirdetettek közül. Ahogyan a gyógyszeripar, úgy az élelmiszer kereskedelem is folyamatosan telepíti a csapdáit, amelyekbe hajlamosak vagyunk belelépni.

Mindenevő vagyok, az étrendem ennek megfelelően változatos. Meglevő bajaimra igen korlátolt mennyiségben nyelek le tablettákat, számukat is magam határozom meg. Tudom, hogy ez nem egy követendő magatartás, de enyém a felelősség is! Egyébként is jó, ha nem mindig viselkedsz a korodnak megfelelően. Ismerek viszont egy speciális gyógyszert, amelyikben minden -valaha is szükségessé váló- benne van. A patikák polcairól nem emelhető le, a kereskedelmi forgalomban sehol nem kapható. Benned van ez a gyógyír, bármennyit is fogyaszthatsz, nem jönnek a kellemetlen mellékhatások. A legtökéletesebb orvosság az életünk legfontosabb kellékeivel. Belőle merítheted az erőt, gyengédséget, a hitet, bizalmat és a szeretetet, mindent a kimondhatókon túl is. Nagy kár, hogy nem erre tanítjuk meg elsőként a gyermekeinket.
Az ölelés az! Ha megtanulod, tudni fogod, kiért dobog a szíved, ha gyakorlod, ő is érezni fogja. Az ölelés egy téged féltő, rád szeretettel vigyázó búvóhely. Ételed az és italod, társad és életed.

Az ember fantasztikus erő birtokában él, érinthet! Ölelő karjai mellett ott vannak simogató kezei. Képes arra is, hogy a szemeivel cirógasson. Nem beszélve ajkáról, a lelket is elrabolóról. S mindezeket a fül a zajok között is meghallva, szeretetre készteti a szívet.
Mennyire egyszerű is ez! Kitaláltuk már a világnapját. Július első szombatjára a Nemzeti Ölelés napját. Hát nem egy butaság ez, ahelyett, hogy minden nap gyakorolnánk?

Most pedig ha elolvastad, azonnal tedd meg! 

4 megjegyzés:

  1. Igazad van Jenő. Soha úgy nem megyek sehivabaráthoz,ismerőshöz, főleg a családhoz,hogy nem viszem és hagyom ott az ölelésem

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm teljesen igazad van én is szivesen megölelnék nagyon sok embert csak egyre kevesebben vannak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erika! Új év, új ölelés. Ne mondj le arról, hogy ölelhess!

      Törlés