2019. június 17., hétfő

Azt írja az újság

A májusi eső aranyat ér, de ennyi? Június elején a tikkasztó nyári kánikula lassan már nem is szokatlan. A szélsőséges időjárást a tegnapi jég és jókora eső csak alátámasztja.  Nem is csoda, ha mindehhez csatlakozva extrém szúnyog-inváziónak lehetünk tanúi és szenvedő alanyai. Teljesen mindegy, mikor lépek ki a lakásom ajtaján azonnal áldozatul eshetek néhány gyors, falánkabb szúnyognak.

A kabaréban is jeleskedő Psota Írén és Major Tamás ha élnének még, hallhatnám Lujzától, hogy:
   -Te Jenő! Azt írja az újság, hogy a héten 156 településen irtották a szúnyogokat! Itt nálunk Komlón még soha nem tettek ilyet. Miért nem, Jenő?
   -Jaj, Lujza! Biztosan nincs rá pénze a városunknak!
   -Az nem lehet Jenő! A minap olvastam, hogy az államnak ajándékoztunk egy óriás telket, amelyet előtte teljes mértékben közművesítettünk.
    -Ugyan Lujza, biztosan adtak rá a központi költségvetésből!
   -De Jenő! Ezt nem mondta el a polgármesterünk, amikor a telek elajándékozásával dicsekedett, csak a majdani sok munkahelyet emelte ki, várható fontos változásként.
   -Nem mondta, mert talán éppen a szúnyogirtás lehetséges megvalósításának gondolatai jártak a fejében. Lujza, miért nem hagysz engem végre nyugodtan újságot olvasni?
   -Jól van na, békében hagylak! De azért azt jó lenne tudni, hogy miért nem tartozunk mi a 156 szúnyog-irtott település közé, ugye Jenő?
   -Mert A mi Sikondánk nem olyan fontos pihenő terület, a városunkhoz csatolt községekben úgyis rég hozzá szoktak a vérszívók hadához. A panelokban lakók meg csukják be az ablakaikat, vagy szereltessenek hálót azokra!
   -Te Jenő! Lehet,hogy csak spórolni kellene? Miért nem kérdezzük meg a Pécsieket, azok ügyesen takarékoskodnak? Irtják is a szúnyogot még a panelban lakókat is védik ellenük.
   -Lujza! Pécs az egy megyei székhely, mi pedig egyre fogyatkozva, dicső napjainkra emlékező városka lettünk. Szépen kérlek, hagyj végre magamra! -mordult most már mérgesen asszonyára Jenő.
   -Jól van, befejezem! Akkor kinyitom az ablakot, mintha lehűlt volna kicsit a levegő.
   -Meg ne tedd Lujza! Ezek a rusnya kis jószágok azonnal itt fognak zümmögni a szobában és nem a te véredet szeretik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése