2010. január 19., kedd

Drága kincs a tiszta víz a pohárban!

     Drága az a kincs, ami nincs. Drága az is, amit úgy mérnek. Ez az ivóvíz, amivel a Kárpát-medence most még jól van ellátva annak ellenére, hogy folyóinkat mi magunk is szennyezzük és ebben a szorgos munkánkban segítő kezeket kaptunk több ízben is a szomszéd cserző vargáktól, aranyásóktól. Nekünk a szó legszorosabb értelmében legdrágább, hiszen az országban sehol nem adják egy forintért literjét, csak nálunk. Azt írja a mai újság megnyugtatóan, hogy ebben az évben nem emelik az árát. Esélyt akarnak adni a többieknek a felzárkózásra, netán komolyan elszégyellték magukat az örökös legfelső dobogó miatt? Nem tudom. Tény az, hogy az önkormányzat képviselő testülete teljes körű kimutatás készítésére kötelezte a tulajdonát képező kft-t a tisztánlátás érdekében. Ez újszerű, jó dolog. Végre a tárgyban először egy olyan döntés, amely nem hárítja egyszerűen a lakosságra a terheket. Őszintén szólva meglepett és nagyon örülök neki,mert láttam és hallottam elég - testületi döntést megelőző - ágálóan magyarázkodót, aki áremelést fogadtatott el az íre pontot tevőkkel.

    Felvetődik bennem a kérdés, miért nem kérdezik a delegált felügyelő bizottsági tagokat, hiszen nekik az a dolguk, nem, hogy ellenőrizzenek és tisztán lássanak? Régóta kíváncsi a szolgáltatást igénybe vevő, hogy nálunk miért 1000 Ft a vizünk köbméterenkénti ára, nagy érdeklődéssel várjuk tehát a teljes körű kimutatást. Segítségül el tudom mondani, hogy a kft. hanyagul kezelt vagyont örökölt. Amikor a Duna vizét ide hozták, azt mondták, hogy bagóba fog kerülni, ez sem lett igaz. A madzagokat sokáig nem cserélték a föld alatt, megöregedtek, jól láthatóan naponta okoznak a szolgáltatásban problémákat. A kimutatást készítőknek felhívom a figyelmét arra, hogy sokan csak isszák, de nem fizetik ezt a folyékony életet. Sokan csak a sajátjukat isszák, majd a közösbe vezetik, az óra meg alig jár. Vettek-e fel hitelt, azt mire költötték? Vizsgálják meg azt is, hogy kinek, mikor, mit fizettek ki különböző jogcímeken, ezen a területen ma divat nagyokat alkotni. Az is lehet, hogy a kft.nagyon jól és tisztán lát mindent, mondja hát el az önkormányzatának úgy, mintha tőle teljesen függetlenül élne. Megéri!

    Jó lenne a képviselők rendet igénylő óhaját tisztességgel teljesíteni. Legközelebb talán arra is kíváncsiak lesznek, hogy miért fizetek egy darab 110 literes kuka ürítéséért az átlagosnál jóval magasabb 400 forintot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése