2009. október 5., hétfő

Azt mondaná: Na végre!

     Azt írja a mai újság, hogy sajnos megint nem sikeredett Pécsett a kertvárosi és a hozzá csak választás ügyileg csapott kilenc település lakóinak országgyülési képviselőt beszerezni. Most még kevesebben mentek el választani. Azt is mondják, hogy ez a negatív rekord a parlamenti demokrácia csődje és azt is, hogy az emberek -úgy, ahogy együtt van- a mai politikai elitet elítélik. Nohát, azért ez már sok, ez a nihilizmus! Az embereket már a saját sorsuk sem érdekli? Már választani sem mennek el?

    De nem ám! Igen tisztelt elit! Ezeknek az embereknek már tele van a puttonyuk. Ezek az emberek ebben az évben már háromszor is kísérletet tettek parlamenti képviseletük megújítására, sajnos mindegyik alkalommal eredménytelenül. Nektek emberek, ha október 18-án még egyszer ilyen renitens magatartást tanúsítotok, hát annyi! Csak a jövő évi általános országgyűlési választáson lesz esélyetek hallattatni szavaitokat az ország házában!
2006. június 19-én sajnálatos baleset, 2007. novemberi névtelen kérelem parlamenti képviselő választásának lehetőségére, 2009. február 12-én jogerős bírósági ítélet. Közben elfutott több, mint két és fél esztendő! Senkit nem érdekelt, hogy a 3-as választó kerület sok tízezer lakójának nincs képviselője! Senki nem tüsténkedett, sőt! Az idő húzását igen sokan fontosabbnak tartották, mint az időközi választás gyors lefolytatását. Ne merjen hát senki a választó polgárokra rossz szemel nézni!

     Az esetből minden bizonnyal sokan le fogják vonni a tanulságot és megteszik azt, amit szükséges megtenni. Az állampolgárok belefáradtak ebbe a herce-hurcába és negyedszerre sem mennek el elegen szavazni, talán több lesz az érvénytelen és hiányzó papírocska is. Úgy fogják gondolni, a csalánt tépkedje mindenki a saját kezével.

    A parlament meg? Talán hoz egy normális választási törvényt, olcsóbbat, gyorsabbat, egyszerűbbet és kedve fog kerekedni az alkotmány és a többi kétharmados helyére igazítására is. Végül is nem buta emberek ülnek ott fönt! Egy kis akarat, egy kis tisztesség, egy kis empátia, egy kis gondoskodás, egy kis nép iránt érzett szeretet és kész az egész máris.

     És akkor Pécs-Kertvárosnak és a hozzá tartozó kilenc település lakóinak már nem is lesz olyan égető szüksége az időközben megválasztott parlamenti képviselőre. Na végre! Mondaná Toller László.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése