2022. november 12., szombat

Őszi hangulat

  Borongós őszi hangulatot ébreszt bennem a kert. Besegít neki a mozdulatlan, hűvös levegő, de még a seszínű felhők mögül fáradtan ki-kibúvó nap is. Az ablakok párkányára tavasszal kihelyezett futó muskátlik helyére a tél fagyos hidegével is dacoló árvácskák kerültek. 
Egész nyáron díszítették a házat, jóleső érzést keltettek a szépségüket elismerő szemek gazdáinak lelkében. Most pedig megpihennek az asztal tetején, mielőtt végső helyükre, a komposztáló edénybe tennénk azokat. November közepe van és még mindig bontják a szirmaikat. Egyik színe érdekesebb és szebb mint a másiké. Nincs közöttük piros vagy fehér, mindegyik valamilyen keverék szín, meg sem határozható. A festőművész természet remekművei. Nem kell, hogy pironkodjanak a mögöttük pompázó hófehér krizantémok jelenléte miatt. 
 
   Ezek a virágok a kert asztalán olyanok, amilyenek mi emberek vagyunk, szeretnénk lenni. Megszületünk és megerősödünk. Erőnk teljében kivirágzunk, majd a szirmaink hullani kezdenek és a "kerti asztal" tetejére kerülünk. 
 
   Lehet, hogy át kellene a muskátlikat teleltetni és esélyt adni tavasszal új virágjainak születésére?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése